YKY - Yapı Kredi Yayınları
Sepet Ürün bulunmaktadır.
Liste görünümü

Ayfer Yavi



Ayfer Yavi
Biyografi

Ayfer Yavi 1959’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nü bitirdi (1983). Enez ve Perge kazılarına katıldı. Aile mesleği reklamcılığı seçti. 22 yıl medya, müşteri ilişkileri, piar, organizasyon bölümlerinde üst düzey yöneticilik yaptı. İki yıl CHP İstanbul Bilim Yönetim Kültür Platformu başkan yardımcılığı yaptı. Gastronomi Festivali Organizasyon Komitesi üyeliği – “Seçilmiş Restorantlar, Seçilmiş Menüler” bölüm koordinatörlüğü, Gastronomi Fuarı Jüri üyeliği yaptı. Açık Radyo’da yayımlanmış olan “Yağmur Böreği” isimli yemek programının yapımcısı. Uluslararası Slow Food Hareketi, İstanbul “Yağmur Böreği” Birliği kurucusu (2007). “Çekül Vakfı” üyesi. Antik Yunan’dan bugüne tüm mutfakları izlemekte, denemekte ve yazmakta. Konusu ile ilgili panel, konferans ve seminerlerde sunumlar yaptı. “Metrogastro”, “Food&Travel”, “Lezzet”, “Hürriyet Seyahat” ve “Radikal’de yayımlanan yemek ve kültürü, pazarlar, ekolojik yaşam, kitap tanıtım ve gezi yazıları mevcut. Slow Food “Yağmur Böreği” Birliği’nde “Mevsiminde Sebze Meyve Tüketimi” adlı ilköğretim okullarında sürdürülen projede koordinatörlük yapmakta. “Anadolu’nun Tadı Tuzu Kardeş Mutfaklar” (2017, Raife Polat’la) adlı bir kitabı yayımlandı. “Bir Dünya Börek” (2018, YKY) kitabıyla yemek kitaplarının “Nobel”i olarak nitelenen dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması “Gourmand Cookbook Awards 2020″de “İpek Yolu” ve “Hamur İşi ve Tatlılar” dallarında ödül kazandı.

​Evli ve bir çocuk annesi. Rüzgar Belür adında bir torunu var.

Yazdığı Kitaplar

Çevirdiği Kitaplar

Yayına Hazırladığı Kitaplar

Editörlüğünü Yaptığı Kitaplar

Fotoğrafladığı Kitaplar

Resimlediği Kitaplar

Uyarladığı Kitaplar