YKY - Yapı Kredi Yayınları
Sepet Ürün bulunmaktadır.

Çerez Aydınlatma Metni



YAPI KREDİ KÜLTÜR SANAT YAYINCILIK TİC.VE SAN A.Ş.  (“Şirketimiz” olarak anılacaktır) olarak, internet sitelerimiz ve  uygulamamız (birlikte “Platform” olarak anılacaktır)  içerisinde  bir takım çerezler ve benzer teknolojiler kullanmaktayız. Çerezler, ziyaret ettiğiniz Platformlar tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır.  Çerezlerin  ve benzer nitelikteki diğer teknolojilerin kullanımı 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ile tabi olduğumuz ulusal ve uluslararası mevzuata uygun şekilde yürütülmektedir.

Kişisel verilerinizin tarafımızca işlenme amaçları konusunda detaylı bilgilere; https://www.yapikrediyayinlari.com.tr internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan YAPI KREDİ KÜLTÜR SANAT YAYINCILIK TİC.VE SAN A.Ş. Kişisel Verilerin Korunması Politikası’ndan ulaşabilirsiniz. 

Platformlarımızda oturum çerezleri ve kalıcı çerezler, zorunlu çerezler, işlevsel ve analitik çerezler kullanmaktadır. Tarayıcınızdan çerezlerin kaldırılması, reddedilmesi hususunda verilen ve aşağıda belirttiğimiz talimatları izleyerek çerezleri reddedebilir, kaldırabilirsiniz.  Ancak, bu durumda platformlarımızın tüm fonksiyonlarına erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz kısıtlı şekilde sağlanabilir.

Platformlarımızda Kullanılan Çerezler ve Bunların Kullanım Amaçları

 Platformlarımızda çerezlerin kullanılmasının ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizin işlenme amaçları aşağıda belirtilmektedir:

  • Platformların çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek.
  • Platformlarda sunulan hizmetleri geliştirmek ve kullanım kolaylığı sağlamak.
  • Platformları analiz etmek, gerekli iyileştirmeleri sağlamak.
  • Müşterilere daha iyi bir alışveriş deneyimi sağlamak.
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek.

 Sitemizde ve Uygulamamızda Kullanılan Çerezler

Aşağıda Platformlarımızda kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Bu kapsamda hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

 Kullanılması Zorunlu Olan Çerezler: Bu çerezler, Platformların düzgün şekilde çalışması için mutlaka gerekli olan çerezlerdir. Bu çerezlere, sistemin yönetilebilmesi, sahte işlemlerin önlenmesi için ihtiyaç vardır ve engellenmesi halinde Platformlar çalışamayacaktır.

  İşlev Çerezleri: Bu çerezler size daha gelişmiş ve kolay bir kullanım deneyimi yaşatmak için kullanılan çerezlerdir. Örneğin önceki tercihlerinizi hatırlamak, Platformlar üzerinde yer alan bazı içeriklere rahatça erişmenizi sağlamak işlevlerini yerine getirmektedir. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.

 

Analiz/Performans Çerezleri: Bu çerezler, Platformlar’ın işleyişini analiz edip anlamımızı sağlayan çerezlerdir. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.

 

Hedefleme/Reklam Çerezleri: Bu çerezler, size, reklam içerikleri de dâhil olmak üzere, ilginizi çekebilecek içerikleri saptayarak sunmamız için kullanılmaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.

 Kullanılması Zorunlu Çerezler

 

Çerez
Google Analytics

 

İşlev Çerezleri

 

Çerez
Google Analytics

 

Analiz ve Performans Çerezleri

 

Çerez
Google Analytics

 

Hedefleme veya reklam çerezleri

 

Çerez
Google Analytics

 

 Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Şirketimiz, çerezler ve benzeri teknolojilerin kullanımı konusunda ziyaretçi ve kullanıcılarımızın tercihlerini esas almaktadır. Bununla birlikte, Platformların düzgün bir şekilde çalışması için zorunlu olan Çerezler’in kullanılması gerekmektedir. Ek olarak bazı çerezlerin kapatılması halinde Platformlar’ın birtakım işlevlerinin kısmen ya da tamamen çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz.

Platformlarımıza erişim için kullandığınız tarayıcılar genel olarak çerezleri otomatik olarak kabul etmektedir. Platformlarımızı kullanabilmek için çerez kullanımı zorunlu değildir, fakat tarayıcınızı çerezleri kabul etmemeye ayarlamanız halinde kullanıcı deneyiminizin kalitesi düşebilir ve sitelerimizin çeşitli işlevleri bozulabilir.

Tarayıcınızı; çerezleri tüm siteler veya belirli siteler için engelleyecek şekilde, çerez oluşturulduğunda uyarı verecek şekilde, üçüncü taraf çerezleri engelleyecek şekilde veya tüm çerezleri oturum çerezi gibi sayacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Ek olarak, tarayıcınız üzerinden çerezleri silebilir veya tarayıcınızda saklanan çerezlerin listesini ve değerlerini görebilirsiniz. Tarayıcınızın çerez yönetimi işlevleri hakkında detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki ilgili linke tıklayarak tarayıcınızın internet sitesinden bilgi alınız.

 

Adobe Analytics http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
AOL https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser
Google Adwords https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chrome http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorer https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
MozillaFirefox http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari: https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

 

Çerezler ile ilgili daha detaylı bilgi için, https://www.aboutcookies.org veya https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Şirketimiz, çerezleri işbu Aydınlatma Metni kapsamında kullanmakta olup çerezlerle ilgili kullanım şartlarını ve Çerez Aydınlatma Metni’ni değiştirme hakkını saklı tutar.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, Platformları ziyaretiniz veya kullanmanız dolayısıyla elektronik ortamda çerezler yoluyla İlgili Kişinin Temel Hak ve Özgürlüklerine Zarar Vermemek Kaydıyla, Veri Sorumlusunun Meşru Menfaatleri İçin Veri İşlenmesinin Zorunlu Olması” hukuki sebebine dayalı olarak Platformlar üzerinden erişim sağlanması halinde otomatik yolla toplanmaktadır. Hedefleme ve profilleme vasıtasıyla gerçekleştirilen pazarlama ve reklamcılık faaliyetleri ise yalnızca açık rızanız olması halinde gerçekleştirilmektedir. Toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işbu Çerez Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla da işlenebilmektedir.

 Kişisel Verilerinizin Aktarılabileceği Taraflar ve Aktarım Amaçları

Kişisel verileriniz; yukarıda belirtilen Amaçlar kapsamında yurt içinde veya yurt dışında yerleşik hissedarlarımız, iştiraklerimiz ve bağlı ortaklıklarımız, topluluk şirketlerimiz, tedarikçilerimiz, iş ortaklarımız ve yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına 6698 sayılı Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri aktarım şartlarına uygun olarak aktarılabilmektedir.

Kişisel Veri Sahibinin 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel veri sahipleri olarak;

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve sair mevzuat hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize olan bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme

haklarınız bulunmaktadır. Bu haklarınızın etkili bir şekilde kullanılması için için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ve talep olunan diğer bilgiler ile KVKK 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi; www.yapikrediyayinlari.com.tr adresindeki formu doldurarak, formun imzalı bir nüshasını Yapı Kredi Kültür Sanat, İstiklal Caddesi, No: 161, 34433, Beyoğlu/İSTANBUL adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, iadeli taahhütlü posta ile iletebilir, noter kanalıyla veya KVKK’da belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilir veya ilgili formu yapikredikultursanatyayincilik@hs02.kep.tr adresine güvenli elektronik imzalı olarak göndererek de taleplerinizi iletebilirsiniz. Talebin niteliğine göre talebiniz en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.