YKY - Yapı Kredi Yayınları
Sepet Ürün bulunmaktadır.
Süt Uyuyunca – Türkiye Peynirleri

Süt Uyuyunca – Türkiye Peynirleri

Yazar:

Kategori: Özel Dizi

ISBN: 978-975-363-755-1

Tekrar Baskı: 10. Baskı / 04.2021

YKY'de İlk Baskı Tarihi: 10.1997

Fotoğraflayan: ,

250.00 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsiz.

YKY İnternet Satış Fiyatı
42.00 TL    Etiket Fiyatı : 60.00 TL
TÜKENDİ

Siparişiniz en geç 2 iş günü içerisinde kargoya teslim edilir.

Genel BilgilerTadımlık
Sayfa Sayısı: 224
Boyut: 13.5 x 21 cm
Tekrar Baskı: 10. Baskı / 04.2021

”Her peynirin arkasında, yeşili farklı olan bir mera vardır, farklı bir göğün altında” der bir öyküsünde Italo Calvino…

Anadolu’nun dört bir yanında bir çoğu binlerce yıllık geleneği sürdürerek yapılan yüzlerce peynir türü için söylemiştir sanki bu sözü. Günlük yaşam hırgüründe pek farkında olmasak da Türkiye’nin zengin bir peynir kültürü var.

Artun Ünsal, bu kitabında ilk önce peynirin Anadolu’daki tarihsel gelişimine bakıyor; sonra yöre yöre peynir çeşitlerini, üretim tekniklerini anlatıyor; peynirle yapılan Türk mutfağına özgü yemek ve tatlılar ise kitabın son bölümünü oluşturuyor.

”Doğa örtüsü zengin, ovası, dağı, koyunu, keçisi, ineği, mandırası bol ve binlerce yıldır çeşitli uygarlıklara beşiklik eden ülkemizde, süt ürünleri kültürü çok uzun bir geçmişe sahiptir. İlk bakışta, Türkiye’de üretilen ve tüketilen peynir çeşitleri oldukça sınırlı gibi görünebilir. Gerçekten de eldeki verilere göre, Türkiye pazarı genelde salamura, beyaz peynir, kaşar, tulum, mihalıç gibi birkaç peynir türünün egemenliğinde. Aslında, çoğumuz yöresel peynirlerimizin çeşitliliğini ve doyumsuz lezzetlerini yeni yeni fark ediyoruz. Süt Uyuyunca kitabının bir amacı da kıyıda köşede kalan tüm bu zenginlikleri toplu bir biçimde sunmak değil mi?”

Peyniri öğünlerinizden eksik etmeseniz de, dönüp yüzüne bakmasanız da Süt Uyuyunca, sizin kitabınız… Çünkü anlatılan Türkiye’nin kültürü.

Kapak fotoğrafı: Mustafa Dorsay

PDF formatlı tadımlık için tıklayınız...



Benzer Kitaplar