Çocuğun Görsel Sanat Eğitimi
Yazar: Zerrin Kehnemuyi
Kategori: Doğan Kardeş, Eğitim
ISBN: 978-975-363-400-5
Tekrar Baskı: 7. Baskı / 04.2013
YKY'de İlk Baskı Tarihi: 09.1995
YKY İnternet Satış Fiyatı
Siparişiniz en geç 2 iş günü içerisinde kargoya teslim edilir.
Sayfa Sayısı | : 180 |
Boyut | : 13.5 x 19.5 cm |
Tekrar Baskı | : 7. Baskı / 04.2013 |
Bu kitapta, çocuğun görsel eğitimini kolaylaştıracak yöntemler, desen, boyama, baskı, heykel, kabartma teknikleri hakkında açıklamalı bilgi bulacaksınız. Anneler, babalar, eğitimciler; çocuklarla ilgilenen herkes için…
Giriş
Bu kitap, yalnız yuva, ilkokul, ortaokul ve lise resim öğretmenleri için değil, aynı zamanda çocuğun yaratıcı gücünün oluşturduğu ürünü sadece estetik yönden görme saplantısında kalanları, bu sınırın ötesindeki çıkış noktasına dek götürme amacı ile yazıldı. Yine bu kitabın birinci bölümünde çocuğun vücut gelişiminin yaratıcı gelişimi ile sıkı sıkıya bağlı olduğunu örneklerle göstererek, her çocuğun yaratıcı anlatımında değişik bir yönün bulunduğu aktarılmaktadır.
Eğitimciler ve ruhbilimciler tarafından olduğu gibi çoğu sanatçının da kesinlikle benimsediği bu nitelik, çocuğun kişiliğinden başka bir şey değildir. Kişilik yöntemini eğitim yılları boyunca göz önüne alarak çocuğa nasıl davranılacağını, olgunlaşma yıllarında süregelen bunalımın eğitici yollarla nasıl hafifletileceğini ve yine yaratıcı gücünün ne denli korunacağını açıklamaktadır bu kitap.
İkinci ve üçüncü bölümler, her tür yaş grubunda kolayca uygulanan, öğretmenlere yardımcı olabilen bazı yalın teknik ve konuları içermektedir.
Geniş kapsamlı bir resim eğitimi programı birçok teknik ve psikolojik sorunu kendi bünyesinde kapsar. Bu durum her derste ortaya çıktığı için, öğretmenin hazırlıklı bulunması bir gereksinme olarak ortaya çıkar. Her konu çocuğun gelişme süresine uygundur. Onu yüreklendirip coşturmak, yapacağı iş üzerinde teknik ve hayal gücü kullanmasına yardımcı olmak son derece önem taşımaktadır.
Bu başvuru kitabı desen, resim, siluet [cinli leke*], baskı, heykel, kabartma [rölyef] gibi bazı yalın teknikler ve konuları öğretmenin, öğrencilere açıklaması ve yardımcı olması için bir araya getirilmiştir.
Ekonomik yönden olduğu kadar ruhsal ve yaşam yönünden de karışık bir dünyada yaşamaktayız. Böyle bir ortamda değerler dengelerini yitirme yoluna girerler. Olağan durumlarda değerli görülen şeyin, olağandışı olaylarda gölgelendiği olmuştur. İşte bu yüzden küçük eğitici yazımın, çocuklarımız ve gençlerimizin kişiliklerini destekleyerek yaratıcı güçlerinde özgürce anlatıma girmelerini sağlayacağını ve ileride, toplumda kuracakları ilişkiler içinde, insancıl ve uygar kişiler olmalarına yol açacağını umuyorum.
Zerrin Kehnemuyi