YKY - Yapı Kredi Yayınları
Sepet Ürün bulunmaktadır.
Larousse – Hayatı Değiştiren Buluşlar Ansiklopedisi

Larousse – Hayatı Değiştiren Buluşlar Ansiklopedisi

ISBN: 978-975-08-3151-5

YKY'de İlk Baskı Tarihi: 10.2015

Resimleyen: ,

100 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücretsiz.
%35İNDİRİM 27.09 TL   Etiket Fiyatı : 41.67 TL
TÜKENDİ

Pandemi sebebiyle siparişiniz en geç 2 iş günü içerisinde kargoya teslim edilir.

Genel BilgilerTadımlıkKitap Akrabalıkları
Orijinal Adı : Le Très Grand Livre des Inventions - qui ont changé ta vie!
Sayfa Sayısı : 96
Boyut : 20.5 x 34 cm

“İlk diş macunun içinde ne vardı?” “İlk bilgisayarların boyutu nasıldı?” “Peki ya gelecekte kıyafetler nasıl olacak?”

Larousse’tan aklınızı başınızda alacak deli dolu bir ansiklopedi. Sağlıktan giysilere, spordan taşıma araçlarına varıncaya kadar hayatımızı değiştiren buluşlar hakkında ilginç bilgiler ve çılgın resimler…

Antibiyotikler
Bademciklerin mi iltihaplandı? Yoksa kulak iltihabı mı oldun? Telaşa gerek yok! Doktor adına “antibiyotik” denen ilaçlardan yazabilir sana. O da ne diyorsan, başla bakalım yazılanları okumaya!

Önce mikroskop vardı
Doktorlar uzun zaman boyunca mikropların varlığından habersizdiler. Bu çok doğaldı çünkü mikropları görmelerini sağlayacak aletleri yoktu. Mikroskop ancak XVII. yüzyılda bulundu, yani 300 yıl önce. Başlangıçta, söz konusu olan şeyleri biraz daha büyük gösteren büyüteçlerdi yalnızca. Bugün bu aletler mikropları 10.000 kat büyütebiliyor. Araştırmacılar mikrobu 1 cm boyundaymış gibi görüyorlar!

Ne acayip!
Mikroplar (bakteriler, virüsler, mantarlar ve maya mantarları) bir kum tanesinden 100 kat da küçük olabilir, 10.000 kat da!

... sonra Louis Pasteur çıktı ortaya!

XIX. yüzyılda, Fransız kimyacı Louis Pasteur mayalanma olayını açıklamayı başardı. Nedir peki mayalanma? Maddenin doğal yollarla başka bir şeye dönüşmesidir. Örneğin sütün mayalanmasıyla yoğurt ya da peynir olur. Üzüm suyunun mayalanmasıyla şarap olur. Pasteur araştırmalarıyla mayalanmaya neden olan şeyin maya mantarı adı verilen küçücük mantarlar olduğunu kanıtlamıştır. Bu keşif gerçekten bir devrimdir! Mikro-organizma (küçücük canlılar), mikrop araştırmalarının başlangıcına işaret eder.
Bakteri mi istedin, al bakalım!

Pasteur 1865’ten sonra mikroplu hastalıkları incelemeye başlar. Bu hastalıklardan bazılarına özel mikropların yol açtığını fark eder: Bakterilerin. Üç farklı bakteri türü saptar Pasteur: streptokoklar, stafilokoklar ve pnömokoklar. Bugün dünyanın her yerinde ve canlıların bedenlerinde binlerce bakteri türü olduğu biliniyor.



Benzer Kitaplar