İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü
Yazar: Sula Bozis
Kategori: Lezzet Kitapları
ISBN: 978-975-08-4694-6
Tekrar Baskı: 2. Baskı / 11.2021
YKY'de İlk Baskı Tarihi: 03.2020
YKY İnternet Satış Fiyatı
Siparişiniz en geç 2 iş günü içerisinde kargoya teslim edilir.
Sayfa Sayısı | : 440 |
Boyut | : 16.5 x 24 cm |
Tekrar Baskı | : 2. Baskı / 11.2021 |
İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü
Sula Bozis, Rumların (özel dini günler ya da gündelik hayat içindeki) yemek kültüründen, sofra geleneklerinden ve mutfak alışkanlıklarından bahsediyor. Ayrıca Trakya, Karadeniz, Kapadokya gibi bölgelerde, İstanbul ve İzmir gibi kentlerde yeme-içme kültürüne yaptıkları katkıların, işlettikleri lokantaların, toplumsal hayata kazandırdıkları zenginliklerin ayrıntılı bir dökümünü yapıyor.
“İstanbul’dan Anadolu’ya Rumların Yemek Kültürü”, her kültürün başka kültürleri beslediğini de unutmayarak kentler, mesire yerleri, sokaklar, meyhaneler, sokak satıcıları arasında gezinip renkler, kokular ve tatlar arasında kaybolmak isteyenler için birebir.